• Zelfgemaakte Pastasaus

  • recept-zelfgemaakte-pastasaus-boerderijwinkel-elsburg

    Ingrediënten 5/6 personen:
    2 potjes Henriëttes basissaus (tomaten)
    1 winterwortel (geel/wit/paars/oranje)
    2 stokken prei
    1 ui
    4 teentjes knoflook
    Kerrie naar behoefte
    Chilipoeder naar behoefte
    Zout en peper
    Twee bouillonblokjes

    Bereidingswijze:

    -        Snij de ui en knoflook in stukjes. Snij de prei in stukjes en was de prei.
    -        Schil de wortel met een kaasschaaf en snij de wortel in stukjes.
    -        Doe wat olie in de pan en bak alle groentes al roerend een paar minuten in de pan.
    -        Voeg kerrie, chilipoeder en peper en zout naar behoefte toe.
    -        Bak de groentes al roerend nog 5 minuten op laag vuur.
    -        Voeg de basissaus toe aan de groentes en roer goed door.
    -        Voeg de twee bouillonblokjes toe.
    -        Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
    -        Maak de saus met de blender helemaal fijn.

     
    Serveer met heerlijke pasta van Aalshof en een groene salade.

    Doe er lekker geraspte belegen boerenkaas overheen. Lekker samen met  scharrelvarkensworstjes van Op ’t Erf!!  Eet smakelijk!