• Pastinaak aardappel rősti met salade en een ei

  • Een avondmaal voor 4 personen. Lekkere Rösti's met honing en mosterd.

    Ingrediënten

    • 2 grote pastinaken
    • 6 middelgrote vastkokende aardappels
    • 200 gram gemengde sla
    • 6 eieren
    • olijfolie
    • vinaigrette balsamico
    • mosterd
    • honing
    • peper en zout

    Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en rasp de pastinaak en de aardappels met een grove rasp. Klop 1 ei, voeg peper en zout toe en roer de geraspte aardappel en pastinaak erdoor. Zet een pan op het vuur die ook in de oven kan (dus geen plastic handvat). Voeg een scheut olie toe en leg er twee keer 4 poffers in van ongeveer 10 cm doorsnede. Bak ze tot ze aan de onderkant bruin zijn. Zet ze dan met pan en al in de oven en bak ze tot ze aan de bovenkant mooi goudbruin zijn.

    Was en droog de sla. Doe drie eetlepels in een kommetje en klop hier twee theelepels mosterd en twee theelepels honing door en breng op smaak met peper en zout. Zodra de rösti begint te kleuren zet je een koekenpan op het vuur. Giet er een scheutje olie in en bak er 2 spiegeleieren in. Bak ze niet te gaar want de dooier moet dun blijven! Meng de sla met de dressing en leg het mooi op het bord. Leg er per persoon 2 rösti’s op en het gebakken ei.

    Eet smakelijk!