• Hutspot van pastinaak en aardpeer

  • Hutspot van pastinaak en aardpeer

    Ingrediënten:
    (4 personen)

    500 gram pastinaak
    500 gram aardpeer
    2 uien
    Krieltjes met verschillende kleuren
    Gehaktballetjes 

    Bereidingswijze:

    Maak de pastinaak en aardpeer schoon en snij het in stukjes. Snij de uien in stukjes en bak de uien in een koekenpan met een beetje olie. Houd de gebakken uien apart.

    Kook de pastinaak een kwartier in hete groentebouillon. Voeg de laatste 5 minuten de aardpeer toe.
    Kook ondertussen de schoongemaakte krieltjes in groentebouillon tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
    Bak de gehaktballetjes in de koekenpan van de uien gaar.
    Pureer de pastinaak en aardpeer en voeg boter toe om het smeuïg te maken. Voeg de uien toe en breng op smaak met zout en peper.